Ön megálmodja –> mi megvalósítjuk

Ma már udvarunk vagy kertünk dísze lehet a legkülönlegesebb vízesés vagy vízjáték. Míg a tavak nyugalmat árasztanak, addig a folyó víz mozgalmasságot visz a kertbe. A vízeséseket fényjátékkal is ki lehet díszíteni, ami főleg este nagyon látványos. Vízeséseket kialakíthatunk lépcsőzetes formában vagy akár lemásolhatunk egy hegyi patakot. Lépcsőzetes formánál úgy alakítjuk ki az egyes lépcsőket, hogy víz megfelelő eséssel haladjon az alsóbb formák felé. Ezt a típust a közel-keleti belső kertekben, nagyobb formában a levegő hűtésére is használják.

A víz nemcsak a látványán keresztül hat ránk, hanem a kísérő hanghatás is nyugtatóan hat az idegrendszerre. Aki időnkénti nyugalomra vágyik, annak kertjéből nem hiányozhat a víz valamilyen formája. Élettani hatása a páratartalom növelésében jelentkezik, ami által közvetlen környezetét lehűti. Ezért készütek az arab, a mór kertekben vízfolyások, szökőkutak, hiszen a nagy meleget kitűnően tudták ilyen módon elviselhetőbbé tenni. Természetesen az elsődleges funkció a díszités, ami más a mozgó és más az állóvizek esetében. Állóvizeknél a mozdulatlan vízfelület csillogásának, tükröződésének van szerepe. A mozgó vizeknél az eleven csillogás és a hanghatás kelti fel a figyelmet.

A kerti tó látványeleme elsősorban a víz, de a kert másik kiemelkedő látványeleme lehet a sziklakert is.

Ajánlások:

Szívből köszönöm az udvarunk gyönyörű artézi kútját … amely nélkül ez utóbbinak nem lenne bája. Ön nagyon tehetséges ember, ugyanakkor nagyon komoly. Nagyon boldog vagyok, mert lehetőséget kaptam, hogy találkozzak Önnel. Szeretném továbbra is bátorítani Önt abban, amit tesz, és sok vásárló szívét boldoggá tenni, ahogyan ezt Ön is tette velem.

 

MONICA FEIER